Pep Méndez, gerent de Cardiosos Global Protection SL ha fet oficial la seva incorporació a la Junta Directiva de l’Associació Catalana d’Executius, Directius i Empresaris (ACEDE)

Aquest mes de maig, el president de l’ACEDE, Joan Vilar, ha visitat les instal•lacions de Cardiosos, i Pep Méndez, el gerent de l’empresa de cardioprotecció, ha signat el conveni de col•laboració per fer oficial la seva incorporació a la Junta Directiva de l’ACEDE.

Segons Méndez, Cardiosos s’incorpora a l’Associació per tal de crear sinergies amb empreses de diferents sectors amb les quals pugui cooperar. A més, com a PIME també vol fer sentir la seva veu en l’àmbit empresarial català i treballar per vetllar pels interessos d’empreses com Cardiosos, al mateix temps que pretenen conscienciar a empresaris i polítics de la importància de la cardioprotecció al territori i a les empreses per tal d’intentar reduir al màxim les morts sobtades al nostre país.

Cardiosos Global Protection SL és una empresa d’Igualada amb una àmplia trajectòria en l’àmbit de la formació sanitària, la cardioprotecció i els serveis preventius mèdics. La companyia del grup Aquasos, presta el servei de cardioprotecció a més de 250 municipis d’arreu de Catalunya. A més, també ofereix aquest servei a entitats públiques o privades tan importants com pot ser la Federació Catalana de Futbol i la Federació Catalana de Bàsquet, així com a molts clubs esportius, residències de gent gran i d’altres equipaments.

En el darrer any, Cardiosos, ha duplicat els municipis cardioprotegits i el seu volum de negoci, sent un referent en la creació d’espais cardioprotegits i sobretot en la formació de les persones en el Suport Vital Bàsic i utilització del DEA amb més de 3.700 persones formades.

Cardiosos és la responsable de la celebrada APP Cardiocity 112, una aplicació gratuïta per a smartphones disponible per a Android i Apple que té com a finalitat salvar vides gràcies a la ràpida actuació que puguin dur a terme persones formades, en casos d’aturades cardiorespiratòries. L’aplicació compta amb tres passos que activen la cadena d’emergències i supervivència: trucada al telèfon d’emergències 112, avís a les persones formades de la base de dades que estiguin a menys d’un quilòmetre a la rodona, i localització dels desfibril•ladors més propers. Actualment, Cardiocity 112 té registrades a més de 2.800 persones formades com a “Firstresponders” en cas d’activació de l’aplicació i 2.100 desfibril•ladors de diferents municipis d’arreu de Catalunya. S’han adherit en aquesta aplicació la totalitat dels camps de futbol i pavellons esportius de la Federació Catalana de Futbol.