Les infraestructures claus de la ciutat com Aeroport, Port i Mercabarna centren l’interès del col·loqui d’ACEDE amb Xavier Trias.

El president d’ACEDE, Joan Vilar, i el secretari general, Paco Camarasa, reben al convidat, Xavier Trias.

“Em presento amb la voluntat de revertir la situació: el canvi és necessari”. Amb aquestes paraules iniciava la seva participació en el cicle Alcaldables de Barcelona, organitzat per ACEDE, associació que engloba professionals dedicats a tasques executives, directives i empresarials, el candidat i anterior alcalde de Barcelona, Xavier Trias.

Governar amb eficiència

Xavier Trias ha respost les diverses temàtiques que han platejat els membres d’ACEDE al voltant dels treballs de la Taula Barcelona’23 sobre l’emprenedoria, la mobilitat, el transport i les infraestructures i la inseguretat. “Lidero un grup de gent valuosa”.

L’anterior alcalde de la ciutat ha reiterat que “l’Ajuntament no és el Parlament, no es fan lleis” i per aquest motiu en la seva candidatura s’incorporen “gestors de la ciutat”, amb els quals “hem de ser capaços de gestionar amb eficiència i no crear més dèficit”.

La presència de Xavier Trias al cicle ha finalitzat amb la voluntat de trobar  “les vies de diàleg a la ciutat, enlloc del clima de confrontació amb sectors i ciutadans existent, que no dona bons resultats”, i ha afegit que “la percepció de la gent és que la ciutat està bruta i és insegura”.

Un moment del col·loqui amb el Sr. Trias

El president d’ACEDE, Joan Vilar, ha agraït la presència de Xavier Trias en la segona jornada del cicle d’Alcaldables de Barcelona que continuarà amb la participació dels altres candidats en les properes setmanes: “Veiem amb satisfacció com els candidats reben les conclusions que des dels grups de treball de l’ACEDE elaborem sobre temàtiques tan importants per a l’economia real de la ciutat com la competitivitat de les empreses i la internacionalització del nostre teixit productiu”.

Alcaldables de Barcelona és una iniciativa on els candidats dels diferents grups municipals responen les preguntes que els membres d’ACEDE plantegen al voltant de 20 temàtiques elaborades en el marc dels treballs de la Taula Barcelona’23, que impulsa l’Associació.

Aquest document, Fem Barcelona, trasllada la visió sobre les diferents problemàtiques que afronten els sectors econòmics de la ciutat i s’anirà enriquint amb la incorporació dels plantejaments que es derivin d’aquests contactes directes amb els diferents candidats a l’alcaldia de Barcelona.

Fotografia final amb els participants en l’esmorzar amb el Sr. Xavier Trias i el Sr. Ramon Tremosa, diputat de Junts al Parlament.

Propostes a debatre amb els candidats

ACEDE és una entitat que treballa perquè les micro, petites, mitjanes i grans empreses “tinguin noves oportunitats i esdevinguin competitives, sostenibles des d’un punt de vista ecològic i econòmic, socialment responsables i, al mateix temps, aconsegueixin un nivell d’excel·lència en termes d’innovació continuada i gestió”, explica el president de l’Associació Joan Vilar, que afegeix que “l’organització d’aquest cicle suposa una oportunitat de contacte amb el món professional per reflexionar sobre els reptes de la Barcelona futura”

Properes cites

Les properes cites amb alcaldables estaran protagonitzades per Daniel Sirera, Partit Popular (27 de febrer); Eva Parera, Valents (6 de març); Jaume Collboni, Partit dels Socialistes de Catalunya (16 de març), i conclourà posteriorment Ada Colau, candidata de Barcelona en Comú i actual alcaldessa.

La iniciativa d’ACEDE Fem Barcelona (cicle alcaldables Barcelona) gira entorn al futur, la sostenibilitat i la qualitat. Està patrocinat per la patronal ADEDSA, les empreses Grupo EulenIdonia Natur i InterlogEuropa, i per El Periódico de Catalunya.

Patrocinat per: