El regidor Jordi Martí amb el secretari general de l’ACEDE, en Paco Camarasa.

El representat de Barcelona en Comú, ha destacat del seu Govern municipal el fet d’haver posat sobre la taula els temes de l’emergència social derivat de la crisi de 2008 i el canvi climàtic “Hi ha una cultura del cotxe que s’acabarà”.             

El cicle ACEDE Alcaldables Barcelona ha posat punt i final a gairebé dos mesos de debat tranquil sobre les polítiques que els diferents candidats defensaran a les properes eleccions municipals el 28 de maig.

Jordi Martí, regidor de Presidència, ha participat en la darrera jornada del cicle, fent una defensa del model de ciutat i de la feina feta en els darrers vuit anys. “Ada Colau va innovar en el debat tradicional a la ciutat de Barcelona posant sobre la taula els temes de l’emergència social derivat de la crisi de 2008 i el canvi climàtic. Per això som l’opció que posa l’habitatge social de lloguer i la mobilitat sostenible en el focus de l’agenda política”.

Polítiques econòmiques

“Barcelona genera molta riquesa i no pot garantir que els seus fills puguin viure a la ciutat. Barcelona ha de ser un lloc per viure i una ciutat per viure és la millor garantia perquè l’àmbit de l’economia progressi.”

Davant d’alguns dels empresaris que formen part d’ACEDE, Jordi Martí ha expressat que “no es pot confiar cegament en el mercat. Intentar condicionar el model implica rebre atacs: hem rebut 12 querelles criminals, totes elles arxivades”.

Sobre el teixit econòmic i industrial de la ciutat, Martí incideix en què es vol “recuperar una certa reindustrialització i això és el que perseguim en l’espai que ha deixat Nissan. Amb el Consorci de la Zona Franca hem arribat a un acord perquè es desenvolupi activitat industrial, no logística”.

Un moment del debat amb el Sr. Jordi Martí

Sobre una altra de les línies estratègiques de Barcelona en Comú, la dels canvi climàtic i la sostenibilitat, Martí ha manifestat que “la ciutat és el primer generador de CO2 i de partícules perjudicials que embruten l’aire que respirem: ho generem i ho patim. 360.000 cotxes passen cada dia per l’Eixample i 360.000 més per les rondes”. Martí ha estat taxatiu en aquest sentit: “Hi ha una cultura del cotxe que s’acabarà”.

“Som bel·ligerants amb els creueristes”

Sobre la polèmica del turisme i el xoc amb la Generalitat per l’arribada de creueristes, el regidor de Presidència apunta que “som el sisè aeroport d’Europa i no podem tenir 15 milions més de turistes”, i afegeix que “som bel·ligerants amb els creueristes: no podem rebre 500.000 en 3 mesos. Hi ha molts impactes negatius quan es vol ser una ciutat turística”.

Fotografia de grup amb els participants i patrocinadors del Cicle ACEDE Alcaldables Barcelona

Trajectòria professional

Jordi Martí és actualment, tinent d’alcaldia de Cultura, Educació, Ciència i Comunitat i regidor de Presidència, Economia i Pressupostos. Ha estat gerent municipal entre el 2015 i el 2019 i regidor del Grup Municipal Socialista entre el 2011 i el 2014 amb l’alcalde Jordi Hereu. Durant cinc anys, va ser delegat de Cultura (2006 i el 2011)  i gerent de l’ICUB entre el 1999 i el 2013. Abans, entre 1996 i 1999 va coordinar el Pla estratègic de cultura de l’Ajuntament de Barcelona.

Propostes a debatre amb els candidats

Alcaldables de Barcelona és una iniciativa on els candidats dels diferents grups municipals responen les preguntes que els membres de l’ACEDE plantegen al voltant de 20 temàtiques elaborades en el marc dels treballs de la Taula Barcelona’23, que impulsa l’Associació.

ACEDE engloba professionals dedicats a tasques executives, directives i empresarials, presenta el projecte FEM BARCELONA, desenvolupat per la junta directiva, els grups de treball i les patronals que formen part de l’ACEDE, impulsors de la iniciativa Taula Barcelona’23.

ACEDE és una entitat que treballa perquè les micro, petites, mitjanes i grans empreses “tinguin noves oportunitats i es converteixin en competitives, sostenibles des d’un punt de vista ecològic i econòmic, socialment responsables i alhora aconsegueixin un nivell d’excel·lència en termes d’innovació continuada i gestió”, explica el president de l’Associació Joan Vilar, que afegeix que “l’organització d’aquest cicle suposa una oportunitat de contacte amb el món professional per reflexionar sobre els reptes de la futura Barcelona”

Al llarg d’aquest cicle han participat Ernest Maragall, ERC; Xavier Trias, Junts per Catalunya; Daniel Sirera, Partit Popular; Eva Parera, Valents; Jaume Collboni, Partit dels Socialistes de Catalunya; Anna Grau, de Ciudadanos i Jordi Martí, Barcelona en Comú.

La iniciativa ACEDE Fem Barcelona (cicle alcaldables Barcelona) gira al voltant del futur, la sostenibilitat i la qualitat. Està patrocinat per la patronal ADESA, les empreses Grupo Eulen, Idonia Natur i Interlog Europa, i per El Periódico de Catalunya.