El foment de l’emprenedoria, la qualitat i el seguiment de les licitacions i els desafiaments que presenta la ciutat de Barcelona en temes com la neteja centren l’interès del col·loqui d’ACEDE amb Ernest Maragall (ERC).

El president d’ACEDE, Joan Vilar, i el secretari general, Paco Camarasa, reben al convidat, Ernest Maragall, i al regidor d’ERC, Jordi Castellana.

Ernest Maragall, candidat a l’alcaldia de Barcelona per Esquerra Republicana de Catalunya, ha estat el primer cap de cartell que ha participat en el cicle ACEDE Alcadables de Barcelona, iniciativa on els candidats dels diferents grups municipals responen les preguntes que els membres d’ACEDE plantegen al voltant de 20 temàtiques elaborades en el marc dels treballs de la Taula Barcelona’23, que impulsa l’Associació.

Aquest document trasllada la visió sobre les diferents problemàtiques que afronten els sectors econòmics de la ciutat i s’anirà enriquint amb la incorporació dels plantejaments que es derivin d’aquests contactes directes amb els diferents candidats a l’alcaldia de Barcelona.

El candidat d’ERC ha dit que “els millors moments d’aquesta ciutat han estat quan hi ha hagut una estreta sintonia entre institució i ciutadania, quan ens hem donat la mà”.

Maragall ha anat responent les temàtiques plantejades pels membres d’ACEDE al voltant dels treballs de la Taula Barcelona’23 sobre la desafecció política, l’emprenedoria, la sostenibilitat – tecnologia, la internacionalització de les pimes, la mobilitat, el transport i les infraestructures i la inseguretat.

En aquesta xerrada-col·loqui amb el candidat d’ERC han destacat els temes relacionats amb la necessitat d’impulsar l’emprenedoria, apostant per empreses emergents i per la innovació real i aplicada per atraure i retenir talent, o bé per la qualitat i correcte seguiment i control de les licitacions públiques en les prestacions dels serveis, passant  per la necessitat de sensibilitzar a la ciutadania i al comerç en el respecte cap els treballadors dels serveis urbans, fomentant el civisme i cuidant la ciutat.

Un moment de la primera jornada del cicle ACEDE Alcaldables Barcelona

Altres temes que s’han abordat en aquest diàleg han estat les interferències que provoquen en l’economia conjuntures com l’encariment de l’habitatge i la manca d’alternatives de mobilitat per als professionals que es desplacen a Barcelona per treballar o l’aposta a considerar per la racionalització dels recursos hídrics disponibles a la ciutat com l’aigua del mar amb un enfoc d’economia verda.

L’Associació catalana ACEDE, que engloba professionals dedicats a tasques executives, directives i empresarials, presenta el projecte FEM BARCELONA, desenvolupat per la junta directiva, els grups de treball i les patronals que formen part de l’ACEDE, impulsors de la iniciativa Taula Barcelona’23.

Alguns dels membres d’ACEDE que van participar en la xerrada-col·loqui

El projecte per a Barcelona

El candidat d’ERC ha desglossat el seu projecte política per a Barcelona tot afirmant que “la ciutat no es pot permetre la paràlisi ni la desigualtat creixent. Hem d’autoexigir un nou model productiu que ens permeti avançar en tres direccions o economies”.

Aquestes tres direccions estan formades per l’economia del coneixement, retenint el talent; l’economia de i per a les persones, donant protagonisme a la salut, els serveis socials, l’educació i la cultura i, per últim una economia de la ciutat física, amb habitatge assequible i un sector constructor que lideri la transició ecològica.

El candidat d’ERC ha manifestat que no vol “una Barcelona com l’actual, ni vull tornar a la ciutat aparador sotmesa a interessos externs”.

Properes cites

Les properes cites amb alcaldables estaran protagonitzades per Xavier Trias, Junts per Catalunya (20 de febrer); Daniel Sirera, Partit Popular (27 de febrer); Eva Parera, Valents (6 de març); Jaume Collboni, Partit dels Socialistes de Catalunya (16 de març), i conclourà posteriorment Ada Colau, candidata de Barcelona en Comú i actual alcaldessa.

Propostes a debatre amb els candidats

ACEDE és una entitat que treballa perquè les micro, petites, mitjanes i grans empreses “tinguin noves oportunitats i esdevinguin competitives, sostenibles des d’un punt de vista ecològic i econòmic, socialment responsables i, al mateix temps, aconsegueixin un nivell d’excel·lència en termes d’innovació continuada i gestió”, explica el president de l’Associació Joan Vilar, que afegeix que “l’organització d’aquest cicle suposa una oportunitat de contacte amb el món professional per reflexionar sobre els reptes de la Barcelona futura”

La iniciativa d’ACEDE Fem Barcelona (cicle alcaldables Barcelona) gira entorn al futur, la sostenibilitat i la qualitat. Està patrocinat per la patronal ADEDSA, les empreses Grupo EulenIdonia Natur i InterlogEuropa, i per El Periódico de Catalunya.

Patrocinat per: