Presentació I Estudi d’Educació en Valors COCEMFE Catalunya i l’Associació d’Amputats Sant Jordi, presenten el Primer estudi d’Educació en Valors ver la discapacitat. Presidit pel Molt Hble. President de la Generalitat de Catalunya Sr. José Montilla Aguilera i pel Excm. Alcalde de Barcelona Sr. Jordi Hereu i Boher.

22 de octubre del 2010

Estudi realitzzat amb les dades estretes de les enquesstes de 1800 alumnes de Barcelona i l’area metropolitana, amb pròleg de la Sra. Mònica Tarribas i del Sr. Lluis Torra.

Aquest estudi vol ser una eina per a potenciar la conscienciació social i la solidatitat i recolzar activitats per tal d’educar en la diversitat als nostres joves. Aconseguir un canvi cultural de la docència des del ferm convenciment de que són els joves el nostre futur i per tant els grans protagonistes que realment aconseguiran aquest vanvi de percepció dins la nostra societat.

Per aquets motius són els joves els que han demostrat, amb el seu treball voluntari en aquest estudi, que amb una petita intervenció i responent al seu desconeixement i a la seva manca d’informació aconseguim potenciar la compresió, l’acceptació i la integració social de les persones amb discapacitat. I el que és més important, que el canvi es pot fer des de l’evidència i la convicció, sense victimisme.

L’estudi ha esta guardonat amb el premi accèssit en la modalitat de recerca a la sisena edició dels Premis Josep Maria Rueda convocats per la Diputació de Barcelona.