La seguretat ciutadana. Dinar col·loqui amb Joan Delort, Secretari de Seguretat del Departament d’Interior.

28 de novembre del 2009

Joan Delort, Secretari de Seguretat Pública de la Generalitat de Catalunya, es va reunir amb una cinquantena d’empresaris provinents de diferents àmbits del sector serveis. Delort, que ha eludit pronunciar-se sobre els casos que copsen les portades dels mitjans en comunicació – en referència al cas Pretòria i al cas Millet-, ha centrat la seva intervenció en l’estat actual de la seguretat.

El secretari de seguretat ha afirmat que Catalunya no és un país que hagi d’estar excessivament preocupat per la seva seguretat i que si féssim desaparèixer els petits delictes del codi penal, veuríem com el percentatge total de delictes disminuiria en un 40%. En aquest sentit Delort ha convidat a donar una ullada a l’informe presentat dimarts pel Conseller d’Interior, Joan Saura, on la percepció de la seguretat ciutadana es manté igual a la de 2008.

Delort ha assenyalat els petits delictes com accions que “malmeten conviure diari de la gent”, però que no comprometen la seguretat de les persones tal com passava durant els anys setanta i vuitanta. Tot i això ha afirmat que davant d’aquesta situació –com ja va apuntar la fiscalia de Catalunya a principis d’aquesta setmana- s’està plantejant que es reprengui l’acció d’arrest menor com “un mecanisme de contenció i dissuasió de delictes menor”.

El dinar col·loqui de l’ACEDE ha servit també per a posar sobre la taula l’intrusisme laboral que pateix el sector de la seguretat privada i per a reivindicar un canvi en els acords marc de contractació pública que no perjudiqui les PIMES.