Solucions polítiques enfront de la crisi econòmica. Esmorzar-col·loqui amb el Sr. Felip Puig Secretari General Adjunt de Convergència Democràtica de Catalunya i Diputat del Parlament de Catalunya

16 de abril del 2009

Solucions polítiques enfront de la crisi econòmica. Esmorzar-col·loqui amb el Sr. Felip Puig Secretari General Adjunt de Convergència Democràtica de Catalunya i Diputat del Parlament de Catalunya

A l’acte hi ha assistit una nombrosa representació d’empreses i associacions de tots els sectors econòmics de Catalunya com del sector turisme i comerç, formació, TIC, serveis, seguretat, social, organismes autònoms, d’agroalimentària, i altres.

El Sr. Puig ha explicat a tots els assistents els temes més importants que afecten l’actualitat política, econòmica i social que inevitablement giren entorn de la difícil situació econòmica que es pateix en l’àmbit mundial.

Els plantejaments del Diputat han donat especial rellevància a la necessitat de trobar solucions des de la política i per aconseguir-ho fan falta polítics amb coratge per portar el timó i que augmentin la confiança de la societat. Segons el Sr. Felip Puig, la crisi encara no ha tocat fons i tant a Catalunya com a Espanya, els efectes seran pitjors que en altres països si el govern i tots els partits no actuen decididament i units per trobar solucions a una situació que marcarà un abans i un després a la societat i pel que fa als valors de la política.

El Sr. Felip Puig ha tractat els principals punts que segons el seu partit, CiU, són bàsics per superar una crisi que tard o d´hora es superarà però la diferència del temps la marcarà la unitat que existeixi entre tots els agents polítics, socials i econòmics.

Entre els temes plantejats destaquen la flexibilització de les activitats empresarials, la intervenció decidida del sector públic en el sistema financer, el finançament de Catalunya, la continuïtat de l´Estatut d´Autonomia de Catalunya, els sectors econòmics estratègics, la superació de la crisi de confiança cap als polítics, i la revisió ètica dels valors de la política, mitjans de comunicació, negocis i la banca, entre d´altres.

Temes destacats del debat:

– La formació professional

– Les ajudes i subvencions a les empreses

– Les conseqüències de l’atur

– La recomanació de consultar als empresaris per superar la crisi

– El suport de l’empresa catalana

– La convocatòria de polítiques actives

– L’impacte en l’economia de la formació continuada

– La rendibilització de la distribució de fons públics

– La reforma del sistema laboral

– Les inversions de l’Estat en energia, infraestructures i transport