Dinar – col·loqui amb el M. Hble. Sr. Ernest Benach i Pascual, President del Parlament de Catalunya: Avui dia 17 de març s’ha celebrat al Parlament de Catalunya un dinar -col·loqui organitzat per l’ACEDE, Associació Catalana d’Executius, Directius i Empresaris i presidit per al M. H. Sr. Ernest Benach, President del Parlament de Catalunya. A l’acte hi ha assistit una nombrosa representació d’empreses i associacions de tots els sectors econòmics de Catalunya

17 de març del 2009

Representants del sector Turisme i Comerç: GECOTUR, Grup d’Empresaris de Comerç i Turisme; Grupo Europa Viajes, Fundació Gran Teatre del Liceu; Fast Parc Motor. Representants del sector de Formació: GEDEFORM, Grup Associació d’Empresaris i Executius de Formació; Grup General Formació; SENFO, Serveis d’Educació No Formal; Aula Centre de Formació; CIFE Acadèmia. Representants del sector TIC: GEDETIC, Grup Associació d’Executius i Directius de TIC; Sala Assessors Informàtics; GTIC Maresme; Oassys Soft; MSS. Representants del sector Serveis: Mútua Intercomarcal; Multianau; ADEDSA, Associació d’Empreses de Serveis Auxiliars; ADSI, Associació de Directius de Seguretat Integral; Jou Insurance; BarnaForo; Bufete Jurídico Jover; Traico. Representants del sector Seguretat: ACAES, Associació Catalana d’Empreses de Seguretat; AES, Asociación Española de Empresas de Seguridad, Securitats; Barnaporters; Segurbaby, SEVIP; AUBRAC, Seguridad y Protección. Representants del sector Social: Fundació Claperós; Fundació Omnes; Associació d’Amputats Sant Jordi; COCENFE, Confederació Espanyola de Persones amb Discapacitat Física i Orgànica. Representant d’altres sectors: Canal 25 TV, ACM, Associació Catalana de Municipis i Comarques; Banc Sabadell, Col•legi Oficial de Detectius de Catalunya; Hapimag; CCOO; F-TRADE; TENACAT, Federació de Professionals de les Teràpies Naturals.

L’esdeveniment va començar amb les paraules del President de l’ACEDE, Sr. Joan Vilar, donant la benvinguda a tots els assistents i emmarcant l’acte dintre del Cicle “Opinem, creem opinió” que continua apostant per apropar els associats a diferents personalitats del món polític i social. Després d’una petita introducció biogràfica de l’Hble. President Ernest Benach, Joan Vilar va emfatitzar sobre la importància de celebrar actes en què empresaris, executius i directius poden rebre en primera persona les explicacions de persones tan importants com el President del Parlament de Catalunya.

Posteriorment, l’Hble. President Ernest Benach ha exposat a tots els assistents els principals temes que afecten l’actualitat a Catalunya donant especial rellevància al difícil moment econòmic que ens afecta. La crisi econòmica d’àmbit global és el tema que marca l’agenda dels sectors polític, econòmic i social i l’honorable President ha mostrat la seva voluntat de trobar respostes a una situació que marcarà un abans i un després per Catalunya i la resta del món.

Les paraules del President del Parlament han fet referència a les limitacions de Catalunya per fer front a la crisi econòmica, unes limitacions en matèria de competències i de finançament que provoquen que a Catalunya no es pugui fer tot el que es voldria per sortir de la crisi.

El President Ernest Benach ha remarcat dos temes claus per un present i un futur pròsper a Catalunya: aconseguir un bon finançament i la unitat entre tots els partits com a recepta d´èxit. Un cop finalitzada l’exposició, s’ha obert un col•loqui que els assistents al dinar han pogut fer preguntes i proposar mesures concretes del seu interès.

Entre els temes debatuts s’ha parlat de:

– El foment de la competitivitat de la petita i mitjana empresa catalana a curt i llarg termini.

– La qualitat del turisme a Catalunya.

– Les inversions de l’Estat en energia, transport i infraestructures.

– Les ajudes a les empreses.

– La Responsabilitat Social Empresarial.

– La imatge de Catalunya a la resta del món.

– L’apropament dels polítics a la societat i l’augment de la confiança.

– La formació professional.

– La construcció d’una Catalunya cap al 2020 pròspera a partir del treball conjunt de tots els agents socials, polítics i econòmics.

L’acte ha finalitzat amb l’entrega d’un obsequi al President del Parlament en nom de tots els assistents i l’agraïment per la seva assistència i el bon funcionament de l’acte. Per acabar, s’ha realitzat una visita guiada per les instal·lacions del Parlament de Catalunya. Barcelona, març de 2009.