Anna Grau ha posat en relleu la necessitat de defensar la figura emprenedora.

La candidata de Ciutadans ha centrat el missatge en l’economia de la ciutat, la millora de la mobilitat urbana i la baixada d’impostos.

Jordi Martí representarà la candidatura de Barcelona en Comú a la darrera cita del cicle ACEDE Alcaldables de Barcelona, que tindrà lloc el dimecres 29 de març.

La candidata de Ciutadans, Anna Grau, ha participat a la sisena jornada del cicle Alcaldables de Barcelona, organitzat per ACEDE, l’associació catalana que engloba professionals dedicats a tasques executives, directives i empresarials.

Grau ha explicat les línies generals de la seva proposta per a Barcelona centrant el seu discurs en la baixada d’impostos i la millora de la mobilitat urbana. “Barcelona – ha afirmat- està instal·lada en una cultura antiempresarial al consistori i des de Ciutadans no tenim complexos a defensar l’economia productiva”.

Polítiques econòmiques

En aquest sentit, Anna Grau aposta per tornar a la fiscalitat de l’any 2019 “perquè la càrrega fiscal és molt elevada i els serveis són lamentables” i creu necessari “la llibertat de l’horari comercial i la creació de la finestreta única” per agilitzar els processos burocràtics. En aquesta línia, la representant de Ciutadans fa una defensa de la figura empresarial i emprenedora: “Aquella que crea nous negocis i impulsa l’activitat econòmica de la ciutat”.

I en aquest apartat va posar sobre la taula la proposta de “desenvolupar un hub de ciberseguretat a Barcelona”, que s’ubicaria “a Montjuïc”.

La mobilitat és un altre dels capítols que formen part de l’eix municipal de Ciutadans. “No defensem el tramvia per la Diagonal. Apostem per una bona planificació d’ampliació d’autobusos i del metro”. Anna Grau és molt crítica amb l’actuació de l’actual govern de Barcelona: “Abans de limitar l’ús de l’automòbil, cal donar solucions a la ciutadania”.

Anna Grau, acompanyada per Joan Vilar (esquerra) president d'ACEDE, i Paco Camarasa (dreta), secretari general de l'Associació.
Fotografia final amb els participants en l’esmorzar amb Anna Grau.

Trajectòria professional

Anna Grau és periodista i escriptora. Ha estat corresponsal del diari ABC a Nova York i delegada del diari Avui a Madrid. En la faceta d’escriptora, destaquen les obres de ficció “El dia que va morir el president” (1999) o “Dones contra dons” (2000). A la seva obra de no ficció destaca, entre altres títols: ·”De com la CIA va eliminar Carrero Blanco i ens va ficar a l’Iraq” (2011) o “Els espanyols són de Mart i els catalans de Venus?” (2015).

Propostes a debatre amb els candidats

Alcaldables de Barcelona és una iniciativa on els candidats dels diferents grups municipals responen les preguntes que els membres de l’ACEDE plantegen al voltant de 20 temàtiques elaborades en el marc dels treballs de la Taula Barcelona’23, que impulsa l’Associació.

ACEDE engloba professionals dedicats a tasques executives, directives i empresarials, presenta el projecte FEM BARCELONA, desenvolupat per la junta directiva, els grups de treball i les patronals que formen part de l’ACEDE, impulsors de la iniciativa Taula Barcelona’23.

ACEDE és una entitat que treballa perquè les micro, petites, mitjanes i grans empreses “tinguin noves oportunitats i es converteixin en competitives, sostenibles des d’un punt de vista ecològic i econòmic, socialment responsables i alhora aconsegueixin un nivell d’excel·lència en termes d’innovació continuada i gestió”, explica el president de l’Associació Joan Vilar, que afegeix que “l’organització d’aquest cicle suposa una oportunitat de contacte amb el món professional per reflexionar sobre els reptes de la futura Barcelona”