El Sr. Jaume Collboni, flanquejat pel secretari general (esquerra), Sr. Paco Camarasa, i el president de l’ACEDE (dreta), el Sr. Joan Vilar.

El candidat socialista ha centrat el seu missatge en la seguretat, la contractació pública i l’exclusió social. “Hi ha sòl per construir 41.000 habitatges en el 22@ Nord, Sagrera i Zona Marina-Port Vell, dels quals 25.000 podrien ser habitatge públic. Es pot crear feina per a 60.000 o 80.000 persones”.

El candidat del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), Jaume Collboni, ha participat en la cinquena jornada del cicle Alcaldables de Barcelona, organizat per ACEDE, associació que engloba a professionals dedicats a tasques executives, directives i empresarials.

Davant dels executius i membres d’ACEDE Catalunya, Collboni ha afirmat que “Barcelona ha de recuperar l’autoestima”. El candidat del PSC ha centrat el seu discurs en les polítiques per millorar l’accés a l’habitatge, apostar pel creixement de l’aeroport i reivindicar la imatge de la ciutat com un pol econòmic. “Cal recuperar la cultura de la bona gestió i la complicitat de la col·laboració publicoprivada amb un lideratge que governi per a tothom i que no divideixi”.

El candidat del PSC va empatitzar amb el col·lectiu de les pime: “És important superar aquest estigma de l’empresari i empresària perquè són els que generen riquesa i ocupació i permeten les polítiques socials. Cal fer més fàcil la vida econòmica de la ciutat amb mesures com la finestreta única empresarial, que ja està en marxa, i limitar els terminis que paralitzen llicències per construir habitatges i oficines”.

Un dels moments durant el col·loqui amb els associats i associades de l’ACEDE.

Es pot crear feina per a 60.000 o 80.000 persones

Foto de grup dels assistents a la jornada amb l’alcaldable del PSC, el Sr. Jaume Collboni.

Precisament, sobre el tema del sòl, Jaume Collboni expressa que Barcelona “està rebent més inversió estrangera en oficines que altres ciutats com Madrid i també ho hem de dir”, però per una altra banda, en el nous planejaments de la ciutat, “hi ha sòl per construir 41.000 habitatges en el 22@ Nord, Sagrera i Zona Marina-Port Vell, dels quals 25.000 podrien ser habitatge públic. Es pot crear feina per a 60.000 o 80.000 persones”.

Jaume Collboni ha estat diputat al Parlament de Catalunya i portaveu adjunt del Grup Parlamentari del PSC; al 2011 va ser nomenat secretari de comunicació i portaveu del PSC i des del 2014 s’ha centrat en tasques municipals com el líder del Partit dels Socialistes de Catalunya.

El president d’ACEDE, Joan Vilar, ha agraït la presència de Jaume Collboni a la cinquena jornada del cicle d’Alcaldables de Barcelona: “Aquest cicle està demostrant la importància de mantenir un diàleg serè i tranquil, on posem sobre la taula els principals neguits dels empresaris i de la ciutat”.

 

Alcaldables de Barcelona és una iniciativa on els candidats dels diferents grups municipals responen les preguntes que els membres d’ACEDE plantegen al voltant de 20 temàtiques elaborades en el marc dels treballs de la Taula Barcelona’23, que impulsa l’Associació.

Aquest document, FEM Barcelona, trasllada la visió sobre les diferents problemàtiques que afronten els sectors econòmics de la ciutat i s’anirà enriquint amb la incorporació dels plantejaments que es derivin d’aquests contactes directes amb els diferents candidats a l’alcaldia de Barcelona.

L’Associació catalana ACEDE, que engloba professionals dedicats a tasques executives, directives i empresarials, presenta el projecte FEM BARCELONA, desenvolupat per la junta directiva, els grups de treball i les patronals que formen part de l’ACEDE, impulsors de la iniciativa Taula Barcelona’23.

Properes cites

Les properes cites amb alcaldables estaran protagonitzades per Anna Grau, candidata de Ciutadans (27 de març) i conclourà posteriorment la candidatura de Barcelona en Comú el proper 29 de març amb Jordi Martí.

Propostes a debatre amb els candidats

ACEDE és una entitat que treballa perquè les micro, petites, mitjanes i grans empreses “tinguin noves oportunitats i esdevinguin competitives, sostenibles des d’un punt de vista ecològic i econòmic, socialment responsables i, al mateix temps, aconsegueixin un nivell d’excel·lència en termes d’innovació continuada i gestió”, explica el president de l’Associació Joan Vilar, que afegeix que “l’organització d’aquest cicle suposa una oportunitat de contacte amb el món professional per reflexionar sobre els reptes de la Barcelona futura”

La iniciativa d’ACEDE Fem Barcelona (cicle alcaldables Barcelona) gira entorn al futur, la sostenibilitat i la qualitat. Està patrocinat per la patronal ADEDSA, les empreses Grupo EulenIdonia Natur i InterlogEuropa, i per El Periódico de Catalunya.