El passat divendres 20 de maig, lAssociació Catalana d’Executius, Directius i Empresaris va presentar el projecte Sistemes de Reg amb Aigua de Mar en el marc del V Fòrum Viles Florides, esdeveniment organitzat per la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC), entitat que impulsa Viles Florides.

Una setantena de professionals i membres dels municipis que llueixen el segell de Viles Florides es van reunir a Sant Joan les Fonts per compartir experiències i casos de bones pràctiques. La jornada també va servir per conèixer propostes innovadores que podrien revolucionar el sector.

L’ACEDE impulsa projectes sostenibles i innovadors que aborden els grans reptes del futur, com per exemple l’escassetat d’aigua. Els responsables del projecte, liderats per n’Àlex Badrena que és membre de la junta directiva de l’ACEDE,  van presentar en quin punt es troben els estudis que permetran regar sense la necessitat d’aigua dolça i optimitzar el reg amb aigua de mar.

Tal com es va posar de manifest, aquesta innovació va per molt bon camí i es preveu que permeti fer un salt endavant en el món del verd. Les següents passes estan lligades a la recerca d’espais on establir proves pilot amb diferents tipus de terreny. 

La presentació d’aquest projecte va ser la ponència amb més èxit de tota la jornada i va despertar la curiositat dels assistents. Aquestes proves permetran constatar que regar amb aigua salada pot ser una alternativa complementària per construir ciutats més verdes i sostenibles.

A la cloenda, Mercè Martínez, presidenta de la CHOC, i Elisenda Guillaumes, directora general d’Agricultura i Ramaderia, van fer una crida a continuar treballant en pro del verd urbà.

La trobada va finalitzar amb un tastet turístic per Sant Joan les Fonts de la mà de la seva alcaldessa, Maria Vidal, que va donar a conèixer alguns dels indrets més representatius del municipi garrotxí.