II JORNADA GENERANT VALOR MITJANÇANT LA CONTRACTACIÓ PÚBLICA

Més de 120 assistents a la II Jornada Generant Valor Mitjançant la Contractació Pública, jornada del grup de Serveis Especialitzats a la Comunitat de l’ACEDE

La jornada es va celebrar aquest passat divendres 18 de febrer a la sala d’actes del Col·legi Oficial d’Agents Comercials de Barcelona.

Aquest passat divendres, 18 de febrer es va celebrar la segona jornada organitzada pel grup de Serveis Especialitzats a la Comunitat de l’ACEDE titulada: “Generant Valor Mitjançant la Contractació Pública a la Sala d’Actes del COACB ubicat a Barcelona. La jornada  va comptar amb la col·laboració i participació de diferents autoritats de l’administració pública i les principals patronals del sector de serveis:

Albert Castellanos, secretari d’Empresa i Competitivitat de la Generalitat de Catalunya; Neus Colet, directora general de Contractació Pública de la Generalitat de Catalunya; Carles Barnés, cap del servei de Contractació Pública de la Diputació de Barcelona; Miguel Benito, director de Coordinació de Contractació a l’Ajuntament de Barcelona.

Per part de les Patronals, van assistir Anna Aisa, gerent d’ACAES, Josep Tres, president d’ASCEN i Roberto Vicente Blanco d’ ADEDSA.

A més van participar responsables de les grans, mitjanes i petites empreses de serveis especialitzats que formen part de l’ACEDE: Grupo Eulen, Optima Facility, NDAVANTSersaLimp’tres, Idonia Natur, FCC Medio ambiente, Mitie Integra, Serunion, Mullor i Grupo Net.

La jornada va comptar amb més de 120 assistents procedents del món empresarial, de l’administració pública i altres entitats interessades en la Contractació Pública.

Es va posar en valor a les empreses més innovadores i sostenibles, en materia de contractació pública i dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030 relacionats amb aquest tema. Per part dels responsables de les diferents administracions que van assistir, es va possar en relleu la magnífica jornada organitzada des de l’ACEDE, encoratjant a les organitzacions empresarials a seguir creant aquests espais de debat, on la col·laboració publicoprivada sigui el punt de trobada.

Entre d’altres aspectes a destacar, es va posar sobre la taula allunyar-se del factor preu com a determinant en l’adjudicació d’un contracte, a més d’incloure en la redacció dels plecs la innovació, mantenint l’objectivitat i transparencia per part dels sistemes de contractació.  També es va manifestar la necessitat de fer un seguiment i una avaluació en els contractes públics dels serveis adjudicats per assegurar-nos que les empreses estiguin realment compromeses amb la responsabilitat social i la innovació i alhora siguin competitives i sostenibles.

La jornada va ser inaugurada per la Sra. Neus Colet, directora general de Contractació Pública de la Generalitat de Catalunya, i seguidament van tenir lloc les tres taules de debat amb l’objectiu d’establir un diàleg constructiu entre totes les parts implicades en la contractació pública.

La primera taula va possar en valor la contractació del col·lectiu de persones vulnerables per part de les empreses licitadores i l’administració, amb la participació de la Fundació Claperós, Grupo EULEN i NDAVANT. La segona taula va tractar la innovació, la sostenibilitat, l’avaluació i el seguiment en la contractació, amb la participació de FCC, OPTIMA Facility, SERSA i DEKRA Industrial. L’última taula va generar un diàleg entre els compradors públics (Generalitat de Catalunya, Diputació i Ajuntament de Barcelona) i les patronals del sectors de mà d’obra intensiva (ASCEN, ACAES i ADEDSA).

 

Aquesta jornada va ser una oportunitat per traslladar a les tres administracions que tots junts podem aconseguir millorar encara més els procesos de contractació pública posant en valor aquelles empreses que apostin per la innovació, la sostenibilitat i la qualitat en el servei.

 

Finalment, la cloenda va ser a càrrec del secretari d’empresa i competitivitat, el Sr. Albert Castellanos.

 

2022-03-21T13:44:26+01:00
Go to Top