L’Administració, com a òrgan més visible de la política diària, “hauria d’actuar en resposta d’uns determinats valors i marcar el model a seguir per a l’empresa privada”. En aquest sentit, i en una situació com la que estem vivint, “la legislació hauria de facilitar les activitats empresarials i no representar una trava més”. 

Així de contundent es mostra l’Associació Catalana d’Executius, Directius i Empresaris, Acede Catalunya, que ha reunit professionals del món empresarial en el 6è Fòrum Econòmic i Social que tractarà el tema “Com optimitzar l’administració pública”.

 

En un moment en què s’estima que al 2021, el 30% de les petites empreses tancaran a conseqüència de la crisi actual, des d’Acede Catalunya es vol proposar iniciatives perquè l’administració sigui més propera i alleugereixi tots els processos.

 

Per què l’administració no confia en les pimes i els autònoms? Per què en la nova llei de la regulació dels lloguers l’administració no demana comptar amb tots els actors? Per què l’administració posa sempre la targeta vermella en la pime tancant serveis durant la pandèmia però obligant pagar els impostos i la seguretat social tot i que no hi tenien entrada de diners? Per què l’administració no signa una declaració responsable amb la pime i els autònoms?

Per contestar aquestes preguntes, el webinar compta amb la intervenció de:

  • ACEDE– Anna Aisa, Membre de la Junta Directiva de l’ACEDE-Gerent de la Patronal ACAES – Associació catalana d’Empreses de Seguretat
  • CECOT– José Luís Martínez Villalba, Assessor en contractació administrativa
  • AGE (Associació Gironina d’Empresàries) – Maria Rosa Agustí, Presidenta d’AGE
  • Dones pel Futur–  Montserrat Ramon Surinya, directora de Fòrum Dona Activa
  • Cambra de Comerç de Barcelona– Xavier Coronas, secretari general de la corporació

 

Per poder participar com a oient, podeu inscribir-vos en aquest enllaç

 

ACEDE Catalunya lidera aquestes trobades juntament amb les diferents associacions empresarials per generar un full de ruta amb línies estratègiques que poden constituir la solució per a la sortida de la crisi per al Covid-19 i poder-les presentar als governs locals, autonòmics i estatals.

Les trobades es fan a través de webinar conduït per l’economista i periodista Víctor Bottini, director i presentador del programa Econòmix de Rne4.