Aquest dimarts 2 de juny, l’ACEDE s’ha reunit amb el Sr. Javier López Fernández, diputat al parlament europeu del Partit dels Socialistes de Catalunya.

 

Durant la reunió, l’eurodiputat ha exposat les repercussions econòmiques sobrevingudes per la crisi del coronavirus i que és el que es pot fer per pal·liar les conseqüències negatives per l’empresariat.

Aquesta pandèmia podria augmentar el deute del PIB en uns 10, 15 o 20 punts en alguns països. Es per això que es necessiten accions molt concretes per aconseguir una recuperació ràpida de l’economia europea. Javier López, ha anunciat que si bé és cert que en els inicis de la crisi sanitària la Unió Europea va tardar en reaccionar, en aquestes ultimes setmanes s’estan implantant mesures econòmiques que en l’anterior crisis van tardar anys.

La Unió Europea, ha aixecat les limitacions del pacte d’estabilitat i creixement i disposa d’un fons per la reconstrucció i recuperació de l’Economia Europea. En aquesta línia, l’eurodiputat ha afirmat que la crisi no afectarà per igual a tots els països i que des d’Europa s’ajudarà més a aquells països que s’han vist més perjudicats. Espanya, rebrà uns 77 mil milions d’euros, durant els pròxims 4 anys, que aniran destinades a inversions productives.

La Unió Europea, a més del pacte per la recuperació econòmica ha aixecat les limitacions d’ajudes d’estat. No obstant, no tots els països tenen la mateixa capacitat. La mitat de les ajudes d’estat s’han realitzat pel govern alemany a empreses de la seva economia. En aquestes moments, s’està estudiant possibles condicionalitats de bones pràctiques que s’haurien d’imposar a les ajudes d’estat.

A més, l’eurodiputat ha respost a les diferents preguntes dels nostres associats des del punt de vista d’Europa en referencia a les pimes, emprenedoria, protecció de dades, eficiència energètica, ajudes directes, entre altres aspectes.

Des de l’ACEDE donem les gràcies a l’eurodiputat per respondre totes les preguntes dels nostres associats i esperem retrobar-nos ben aviat.