Avui, dilluns 18 de maig, el Sr. José Luís Roca, president de la plataforma PYMES ha estat present en el Fòrum Virtual de l’ACEDE.

El president de la plataforma PYMES ha exposat el posicionament de la plataforma en aquesta crisi sanitària i economia. La plataforma dóna suport i impulsa un nou model basat en el capitalisme inclusiu.

Els principals problemes del capitalisme neoclàssic són la falta de productivitat i l’endeutament en excés. El capitalisme inclusiu, en canvi, es basa en una formació justa de preus que contribueixi a repartir la riquesa aportant igualtat d’oportunitats. Es tracta d’un model que eliminaria les oligarquies i les posicions de domini.

La plataforma PYMES creu que el govern d’Espanya hauria de realitzar un pla de viabilitat amb aquest nou model econòmic per optar a les dues línies de rescat que ofereix la Unió Europea i generar confiança i viabilitat de futur. Estem en un moment excepcional i, segons el president de la plataforma PYME, això implica que no es poden utilitzar les mateixes tècniques i/o regulacions econòmiques, s’han de reestructurar els models econòmics. El rescat amb condicionalitat és el mètode per canviar el Status Quo.

Un altre dels problemes en els quals ens trobem a Espanya és la centralització. En aquesta crisi sanitària s’ha vist que la densitat de població ha sigut un problema. Les grans metròpolis mundials continuen confinades.

El president de la plataforma PYMES, ha exposat que una descentralització de poders, en el territori espanyol, seria positiu per l’economia i per poder gestionar millor futures crisis sanitàries i/o econòmiques.