L’ACEDE (Associació Catalana d’Executius, Directius i Empresaris) ha enviat al Govern d’Espanya un document amb un seguit de recomanacions que considera oportunes per tal que la “Taula per la reconstrucció econòmica i social”, proposada pel president del Govern, sigui exitosa.

 

Des de l’ACEDE es té coneixement que el govern central està negociant un pacte amb totes les forces polítiques, amb la intenció de crear una taula de reconstrucció econòmica i social. L’associació dóna suport a aquesta proposta sempre que es compleixin uns requisits mínims pel que fa als participants, representants i a les mesures econòmiques i socials.

Pel que fa a la participació, l’ACEDE considera que tots els partits polítics, sense excepció, han de formar part d’aquesta taula, en la qual, no es poden obviar, a banda de les patronals i agents socials, altres plataformes empresarials que representen patronals del sector de serveis, com en el cas de l’ACEDE.

En referència a les mesures econòmiques, ACEDE reclama en el document la redefinició de la PIME (se sol·licita que es considerin PIMES aquelles empreses de sectors de mà d’obra intensiva que, tot i superar els 250 treballadors/es, la seva facturació anual sigui inferior a 50ME), el pagament a proveïdors per part dels ajuntaments, el que suposa la injecció de 12000 milions d’euros a les empreses, el compliment de la llei de la morositat, una taxa solidària i la millora en la gestió dels ICO que, segons ACEDE, no estan arribant a totes les empreses que ho demanen, i si ho fan és amb interès elevat.

La recuperació de l’activitat econòmica serà esglaonada i desigual i les empreses aniran recuperant progressivament la seva activitat a mesura que la demanda es vagi reactivant. Per això, l’ACEDE reclama un paquet de mesures socials i flexibilitat pel retorn gradual a l’activitat.

 

A continuació podeu veure l’entrevista on el President i el Secretari General de l’ACEDE, Joan Vilar i Paco Camarasa ens expliquen la visió i posició de l’ACEDE.