L’Associació Catalana d’Empresaris, Directius i Executius cita al Govern de l’Estat a aplicar mesures urgents per evitar la imminent destrucció d’empreses prevista per a inicis d’abril.

Tornem a sol. licitar amb urgència que es facilitin a totes les empreses que estan actives o que estan obligades a estar en actiu per estar vinculades a serveis essencials, test de coronavirus per saber si una empresa té personal infectat i poder prendre les mesures corresponents en el cas que un treballador estigui contagiat, a més de material de protecció EPI (mascaretes, guants i gel).

Tornem a sol. licitar amb urgència que els procediments per implementar les mesures aprovades pel Govern Espanyol, siguin clars i àgils per tal que les empreses puguin tramitar amb rapidesa i, disposar de mecanismes de verificació que posteriorment serveixin per comprovar que s’han complert els criteris d’accés a aquestes subvencions. Altrament, els plans romandran sobre paper però no arribaran a temps per evitar la destrucció del teixit empresarial. A 1 d’abril l’empresari ha de tenir eines per decidir si segueix endavant amb la seva empresa o procedeix a la seva liquidació.

Com a exemple de bones pràctiques, en alguns casos l’enviament d’un e-mail a l’administració hauria de ser suficient (com és el cas de França per retardar certs pagaments fiscals). Cal reforçar les parts de l’administració encarregades d’aquests temes.

Sol·licitem que el conjunt de les administracions pagui als seus proveïdors el que deuen, una xifra que suma la quantia de 14.000 milions. Això suposaria una injecció directa a les empreses sense cost extra per a l’erari públic. No és lícit sumar aquesta xifra, que són diners de les nostres empreses, a les polítiques de recuperació futures.

Sol·licitem a l’ICO “agilitat” a l’hora de facilitar els 100.000 milions d’euros promesos perquè l’actual crisi de liquiditat que sacseja l’economia espanyola no derivi en una crisi de solvència, tal com va passar el 2010.

El sector econòmic s’ha de mobilitzar molt de pressa per evitar el desastre. L’ajuda és necessària i urgent. I per això exigim al Govern actuar ràpidament els pròxims dies i amb el consens de les entitats representatives per fer front a aquesta emergència.