Enric Botí, delegat territorial de l’ONCE a Catalunya ha invitat als membres de la Junta Directiva de l’ACEDE ha conegut les seves instal·lacions al carrer Sepúlveda de Barcelona.

Aquest 12 de febrer de 2020, els membres de la Junta Directiva de l’ACEDE van tenir l’oportunitat de visitar les instal·lacions de l’ONCE a Barcelona.
Durant la visita, els membres de la junta van conèixer les dificultats amb les quals es troben les persones amb problemes de visió. El Sr. Enric Botí, delegat territorial de l’ONCE a Catalunya, va acompanyar-los en un esmorzar a cegues i, més tard, la Secretaria de Direcció de l’ONCE, Silvia Rodriguez de la Gándara, els va fer una visita guiada per les instal·lacions de la delegació.

La delegació de l’ONCE està construïda estratègicament per evitar obstacles perillosos com per exemple, les cantonades acabades en punxa. A més, disposa de cases pilot perquè les persones puguin aprendre, en una primera fase, a utilitzar els objectes de la casa per, més endavant, poder adaptar-se a les seves cases amb l’ajuda d’assessors.

Finalment, els membres de la Junta Directiva de l’ACEDE també van poder visitar la impremta sense tinta on imprimeixen documents en Braille.

Des de l’ACEDE volem agrair la seva invitació i la càlida acollida que ens va proporcionar tot el personal. L’ONCE, que el 2018 va celebrar el seu 80è aniversari, és una organització d’esperit jove, oberta a la canviant realitat social, diversa i sempre dinàmica, que renova cada any la seva vocació de servei vers les persones cegues o amb alguna altra discapacitat per millorar la seva autonomia personal i qualitat de vida.