La jornada es va celebrar aquest 10 d’octubre a  l’auditori d’Abertis localitzat a la seva seu a Pedralbes, Barcelona.

 

Aquest dijous, 10 d’octubre es va celebrar la jornada organitzada pel grup de Serveis Especialitzats a la Comunitat de l’ACEDE titulada: “Generant Valor a la Societat a l’auditori d’ABERTIS ubicat a la seva seu a Barcelona. La jornada compta amb la col·laboració i les ponències de diferents personalitats de l’administració pública:

Albert Castellanos, Secretari General del Departament de la Vicepresidència d’Economia i Hisenda; Mercè Corretja, Directora General de Contractació pública de la Generalitat de Catalunya; Carles Barnés, cap del servei de Contractació Pública de la Diputació de Barcelona; Miguel Benito, Director de Coordinació de contractació a l’Ajuntament de Barcelona i Aurora Corral, presidenta de CSITAL Barcelona i Secretaria General de l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès.

A més de la participació de les grans empreses de serveis especialitzats que formen part de l’ACEDEGrupo EulenOHL Servicios – Ingesan, Optima, NDAVANTSersaLimp’tres i Idonia Natur.

La jornada va comptar amb més de 100 assistents procedents d’empreses del sector, de l’administració pública i altres grans empreses interessades en els serveis especialitzats a la comunitat.

L’objectiu de la jornada és demostrar, tant a la ciutadania en general com a l’administració pública que les empreses mercantils són responsables socialment i que les inversions amb recursos econòmics i socials són iguals o superiors a les empreses del tercer sector. Es vol deixar clar que la responsabilitat social va lligada a la qualitat dels serveis oferts i que aquesta no va lligada a un segell social, sinó amb la formació permanent dels treballadors amb la inversió de mesures I+D+I aplicades als processos i serveis, amb la gestió del pacte ambiental i amb la transparència de les auditories presentades per les empreses.

És necessari un seguiment i una avaluació en els contractes públics dels serveis adjudicats per assegurar-nos que les empreses estiguin realment compromeses amb la responsabilitat social i alhora siguin competitives i sostenibles. Es vol, també, demanar una adaptació dels plecs de clàusules concursals perquè s’adaptin a les necessitats i a les problemàtiques dels sectors evitant publicar plecs dels mal anomenats TALLAR i PEGAR que després són impugnats per les empreses concursants.

A més, es prenen traslladar a les administracions i clients que tots junts podem aconseguir dignificar aquests sectors i aportar un valor afegit a la societat.