Membres de la junta de l’ACEDE es van reunir ahir amb el conseller de treball, afers socials i famílies del Govern de la Generalitat de Catalunya, Chakir El Homrani Lesfar

Ahir, membres de la junta directiva de l’ACEDE es van reunir a la seu de treball de la Generalitat amb l’honorable conseller Chakir El Homrani amb qui es van tractar diferents temes com el salari mínim català de referència,  l’absentisme laboral, les polítiques actives d’ocupació , especialment les orientades cap el col·lectiu de la població migrada i els aturats de llarga durada. En la reunió també hi van assistir el Secretari General, Sr. Josep Ginesta, el Director General de Relacions  laborals i qualitat en el Treball, Sr. Enric Vinaixa i el Director General d’economia Social, Sr. Josep Vidal.

Segons l’Institut Nacional d’Estadística (INE) fins a 154.000 persones falten a la feina diàriament a Catalunya, 41.200 sense cap justificació. Tot i que aquesta xifra és molt alta, Catalunya es manté en la mitjana espanyola, la qual és situa en un 4,5%, però significativament per sobre de la Comunitat de Madrid (4%). Aquestes dades ens indiquen que, només a Catalunya, es van perdre, durant el tercer trimestre del 2018, 70 milions d’hores de feina. Els sectors més afectats per l’absentisme laboral a Catalunya són el sector de la Indústria i el de Serveis a les persones, grups amb els quals l’ACEDE treballa estretament per intentar frenar aquestes tendències.

Durant la reunió d’ahir, els membres de la junta directiva de l’ACEDE van entregar al conseller el projecte “Fem País: Propostes ACEDE per un futur sostenible i de qualitat”. El document recull les principals problemàtiques en sectors tan fonamentals com l’ensenyament, l’empresa i l’economia, la mobilitat i el marc jurídic i proposa un seguit de possibles solucions o millores.