Aquest 6 de juny, l’Associació Catalana d’Executius, Directius i Empresaris (ACEDE) s’ha reunit amb el Director general de Relacions Laborals i Qualitat en el Treball de la Generalitat de Catalunya, Enric Vinaixa i Bonet i la Subdirectora general de Relacions Laborals i Qualitat en el Treball, M. Àngels Cuadrada Basquens.

En la sessió, el Sr. Enric Vinaixa ha exposat que el seu departament està treballant en 3 línies d’actuació concretes; és cerca un sistema de treball català, s’aposta per un salari de referència de 1.000€ i es treballa perquè les persones amb discapacitats puguin entrar cada cop més al mercat ordinari. A més, el Director General ha donat a conèixer que des del departament donen suport a la reforma horària.

En el transcurs de la trobada s’han tractat temes fonamentals sobre la contractació pública, el salari mínim interprofessional i l’absentisme laboral. Accent Social i ha posat de manifest la necessitat de valorar les accions socials que realitzen les empreses, més enllà del preu i la classe d’empresa.
Pel que fa a l’absentisme laboral, ASCEN ha exposat que, aquest, ha crescut un 60% aquest últim any, una tendència que va en augment.