On comença i on acaba la creativitat d’una persona són qüestions que ens plantegem sovint. De fet, hi ha el dilema sobre si la creativitat és innata o es pot assolir, però si hi ha quelcom en què la majoria de la gent coincidim és que durant la infantesa és quan més desenvolupem la nostra creativitat, de la mateixa manera que amb els anys, el nostre sistema educatiu ens fa reduir aquesta habilitat.

Conscients d’això, l’escola Eramprunyà està desenvolupant el projecte “Cultura emprenedora a l’escola” amb els alumnes de 5è, on Pep García, membre de la Junta Directiva de l’ACEDE i Director General de Maxchief Europe S.L., ha tingut l’oportunitat d’oferir la xerrada sobre creativitat i emprenedoria “l’Actitud emprenedora”.

ponència Pep García

Segons Pep Garcia, “tots naixem creatius” sent aquesta habilitat la que ens permet tenir idees originals, motiu pel qual hem de potenciar-la, ja que, la creativitat és la part inicial de qualsevol idea. D’altra banda, una bona idea es converteix en fum sense la capacitat emprenedora que ens permet assolir els nostres objectius, pel que la diferència entre una persona emprenedora i altra que no ho és, consisteix que “els emprenedors intenten que allò que han somiat es converteixi en realitat” afirma Pep. A més, un emprenedor és capaç de detectar les oportunitats de negoci i millorar els productes.

Des de l’ACEDE es considera que els infants tenen uns coneixements i aptituds lligats a l’esperit creatiu i emprenedor que s’ha de potenciar en escoles i instituts. El mercat laboral apunta cap a l’autoocupació i és la nostra obligació, com a col•lectiu empresarial, apropar-nos a la comunitat estudiantil, perquè les persones que disposin d’aquestes habilitats més desenvolupades són les que tindran més projecció en el futur.

No oblidem que el nostre futur, avui, està a les escoles.

Veure vídeo

Desirée Gómez
Àrea de comunicació