Els membres del grup de Facility Services s’han reunit amb el Cap dels serveis jurídics de l’ACM i la Tècnica de contractació de l’ACM, Albert Guilera i Jordina Moltó, per exposar les propostes dissenyades des del grup en referència a la millora de les condicions laborals com a criteri de licitació.

Durant la reunió, el grup de Facility Services ha mostrat el seu desacord amb la nova llei, la qual comenten, utilitza un criteri de millora salarial “poc assertiva” que provocarà que treballadors i treballadores de la mateixa feina obtinguin condicions laborals diferents, afectant salaris i horaris, entre d’altres. A més, s’ha assenyalat la responsabilitat social corporativa com una eina que s’ha d’implementar a totes les organitzacions per fomentar el treball en condicions dignes.

Facility Services1 12.01
 
D’altra banda, quant al tercer sector, denuncien que a la Llei dels serveis a les persones s’ha afegit unes clàusules d’última hora que no han passat els controls necessaris, les quals només inclouen a les entitats sense ànim de lucre, deixant fora a la resta, “ha d’haver-hi igualtat de condicions. No s’ha de tenir en compte si ets fundació, cooperativa o mercantil, s’ha de tenir en compte altres coses com els serveis, treballadors, coneixement del sector o la innovació”, han volgut ressaltar els membres del grup de Facility Services.

Abans de finalitzar la reunió el grup de l’ACEDE s’ha compromès a fer arribar el dossier de propostes, a més de col•laborar entre ACM i Facility Service per a la millora del sector serveis a Catalunya.

Desirée Gómez
Àrea de Comunicació

NOTÍCIA RELACIONADA
Facility Services es reuneix amb representants de Contractació Pública de la Generalitat de Catalunya