Si et vas perdre el programa, pots veure-ho a través del següent enllaç.

Programa d’Econòmix – ‘La presència de la dona als consells d’administració i llocs directius‘ amb Gemma Cernuda i Raimon Martínez.

Redactat per Econòmix– Avui, a l’espai d’actualitat, hem tractat l’entrada en vigor a Catalunya de la Renda Garantida de Ciutadania (RGC) que substitueix la Renda Mínima d’Inserció (RMI) En concret, hem mencionat que les persones que fins ara rebien la RMI passen automàticament a rebre la RGC amb imports que oscil·laran entre els 564 i els 1062 euros per aquest any 2017 en funció del perfil del beneficiari. També hem explicat quines persones amb risc d’exclusió s’hi poden acollir i com fer-ho. Per aquest assumpte hem comptat amb l’opinió de Joan Sacristán, president de la secció de Dret Civil del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona.

A continuació, a la tertúlia, hem abordat el dèficit en el número de dones que configuren els consells d’administració i els llocs directius tot destacant la dicotomia entre el poder masculí a l’empresa i la decisió de compra en el consum liderat pel sexe femení. Els tertulians han destacat el fet de promoure una transformació real considerant un model de racionalització dels horaris fonamentat en la productivitat i no en el “presentisme”. Per aquest temari ens han acompanyat Gemma Cernuda, màster en Gestió de la Comunicació per la Universitat de Barcelona i especialista en comunicació en femení, i Raimon Martínez, delegat del Baix Llobregat i membre de la Junta Directiva de l’Associació Catalana d’Executius, Directius i Empresaris (ACEDE)

A l’oferta laboral de l’Econòmix, Míriam Duran, directora de l’oficina de Randstad a Manresa, ha proposat feina per treballar com a tècnic de manteniment en una important empresa de producció de maquinari al Bages amb un sou de 20.000 € bruts anuals. Després, a la secció Humor Salmó, l’expert en la gestió del crèdit i la morositat Pere Brachfield, ha relatat els casos d’alguns famosos com l’actor Brad Pitt o el cantant Luis Miguel que deuen importants quantitats de diners,i a Món IMMOBILIARI, Òscar Gorgues, gerent de la Cambra de la Propietat Urbana de Barcelona, ens ha explicat el que és el dret a l’habitatge i les problemàtiques que tenim actualment en aquest àmbit.