Aquest 19 de setembre a les 9.30 hores membres dels grups de formació (GEDEFORM) i multiservei (I. Faclility Services) de l’ACEDE s’han reunit amb Javier Pacheco i Cristina Torre, Secretari general i responsable d’Acció sindical de Comissions Obreres de Catalunya.

Javier Pacheco i Cristina Torre, Secretari general i responsable d’Acció sindical de Comissions Obreres de Catalunya han assistit a la seu de l’ACEDE per participar en un col•loqui amb els grups de formació (GEDEFORM) i multiservei (I. Faclility Services) de l’Associació Catalana d’Executius, Directius i Empresaris per parlar sobre la col•laboració público-privada de les empreses, el pla de desenvolupament de Polítiques d’Ocupació de Catalunya i el tercer sector.

Durant el col•loqui Pacheco s’ha mostrat crític amb les polítiques de formació activa, és a dir, els cursos de formació per a parats i la intermediació en el mercant laboral, manifestant que fins ara “s’ha gestionat un model que no reforçava la formació i no ha estat capaç d’evolucionar al ritme de la societat”, a més reconeix que “el SOC té ben orientades les polítiques de formació activa, però no disposa de ni de les capacitats ni dels recursos per gestionar-les”. També ha recordat que “la qualitat d’un país va lligada a la formació”, motiu pel qual és important definir les competències, acreditar l’experiència dels treballadors i donar continuïtat i criteri amb el certificat de professionalitat.

D’altra banda, el secretari de CCOO subratlla com a necessari la incorporació de criteris de salari i jornada dels treballadors a la negociació col•lectiva, a més de reforçar la negociació els convenis sectorials i les polítiques d’igualtat. Cristina Torre, recorda “que també s’han d’establir criteris on s’inverteixi en innovació i formació”.

Per tancar l’acte, Cristina ha valorat “el diàleg” per lluitar contra la precarietat i millora de la col•laboració público-privada, i ha insistit que “som una eina útil per treballar en col•lectivitat en una societat acostumada a treballar de forma individual”.

Desirée Gómez
Àrea de comunicació