Aquest dimecres 21 de juny, l’Associació Catalana d’Executius, Directius i Empresaris (ACEDE) ha organitzat un col•loqui a les instal•lacions de l’associació amb el Secretari General de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), Juan Ignacio Soto i els grups de formació (GEDEFORM) i multiservei de l’ACEDE.

Durant el col•loqui, el Secretari General de la FMC, ha definit la federació com una entitat que “justifica el seu ADN mitjançant la defensa i la promoció de l’autonomia local”, dirigint gran part de l’activitat a òrgans de participació i comissions mixtes que articulen la seva relació amb el govern i l’administració de la Generalitat de Catalunya, com la Comissió de Govern Local de Catalunya.

En l’àmbit de l’ocupació, Soto ha manifestat la necessitat de “cercar l’equilibri entre la iniciativa del mercat que genera l’ocupació amb les prestacions de discriminació positiva de la contractació”, A més de “la defensa de la participació de les pimes en la contractació pública”. També, ha reconegut la ineficiència del mecanisme de contractació.

Quant al nou model integral de polítiques actives d’ocupació, els membres de l’ACEDE consideren que les estructures estan més ordenades però genera una major desorientació i falta de capacitat per assolir els objectius, trobant a faltar un estudi a escala local sobre les persones interessades a treballar, en formar-se i el perfil d’aquestes persones per poder adaptar l’oferta formativa.

En finalitzar el col•loqui, Juan Ignacio s’ha mostrat obert a rebre un dossier de propostes per part de l’associació per col•laborar en la millora dels sectors de formació i multiservei.

Desirée Gómez
Àrea de comunicació