Aquest dia 2 de novembre, el President de l’Associació Catalana d’Executius, Directius i Empresaris (ACEDE), Joan Vilar, el Gerent, Paco Camarasa, junt amb el membre de la Junta Directiva de l’ACEDE i Director de Portcat, Ricard Parés, s’han reunit amb el Secretari General d’Agricultura, Ramaderia i Pesca (DARP), David Mascort, per fer un seguiment de diversos temes que afecten el sector porcí.

En aquesta reunió, en la qual s’ha valorat la situació actual del tractament dels purins, David Mascort, ha explicat que el nou decret que regula la fertilització orgànica es publicarà durant el primer trimestre del 2017. El secretari General, també, s’ha referit als sistemes de tractaments de purí que cal impulsar a Osona. Segons comenta Mascort, es preveu la reobertura de les 3 plantes de cogeneració que actualment té Ignis, a Alcarràs (Lleida) a Masies i a Corcó, per tractar únicament residus d’origen agrari, no obstant això, “la reobertura d’aquestes plantes no ha d’impedir que s’impulsin altres sistemes de tractament cofinançats amb fons del pla Junker de la Unió Europea”.

secretari-general-dagricultura_acede

Per acabar la reunió, Parés ha demanat al Secretari General que intercedeixi perquè l’Agenda Catalana de l’Aigua deixi de posar impediments a tots els expedients que hi ha en curs en relació a les explotacions porcines.