Avui, 29 de juliol, representants del grup de formació de l’Associació Catalana d’Executius, Directius i empresaris (ACEDE) s’han reunit amb la directora del SOC, Mercè Garau, i la Directora del Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya, Ariadna Rectoret, per traslladar les problemàtiques del sector i realitzar una proposta de millora.

El president de l’ACEDE, Joan Vilar, el Gerent, Paco Camarasa, i el representat del grup de formació de l’Associació, Justo Marco, s’han reunit aquest matí amb el SOC  per traslladar les problemàtiques amb què es troba el sector de la formació, fer entrega d’un manifest i exposar propostes de millora en aquest àmbit.

Segons el manifest, realitzat per GEDEFORM, “la prioritat en la política ocupacional és gestionada avui per un sistema sense una definició plurianual d’objectius, per un inestable i insegur sistema de subvencions que no dóna seguretat jurídica als seus principals actors: els centres de formació privats. Sistema de subvencions burocràtic que no dóna garanties d’equitat a tots els seus actors”. I reivindiquen “Un procés públic de debat obert i transparent” que es constitueixi com una comissió parlamentària que tingui com a finalitat revisar totes les actuacions administratives en matèria de formació professional dels deu darrers anys, per així garantir l’objectivitat del debat, comenta Justo Marco.

SOC_ACEDE

Joan Vilar i Paco Camarasa han expressat la voluntat de l’ACEDE per treballar conjuntament amb l’Administració “sent aliats” fent incís en el compromís que vol adquirir l’associació realitzant un treball constant que permeti prosperar al sector de la formació privada.

D’altra banda, des del SOC han acordat realitzar una segona reunió amb l’ACEDE per  donar resposta a les propostes plantejades per part de l’Associació.

Desirée Gómez
Àrea de Comunicació