Aquest 7 de juliol a les 11 hores del matí s’ha celebrat la I Jornada “Una gestió eficaç de l’absentisme labora” organitzada per d’ASCEN amb la col•laboració de l’Associació Catalana d’Executius, Directius i Empresaris (ACEDE).

La jornada s’ha celebrat a les instal•lacions de l’Associació Catalana d’Empreses de Neteja (ASCEN) i s’ha iniciat amb la presentació de Josep Tres, President de ASCEN, que ha donat pas a Jaume de Montserrat, Director de l’Institut de Seguretat i Salut laboral de la Generalitat de Catalunya, per parlar sobre les línies d’actuació que impulsa la generalitat envers les activitats de PRL de les mútues d’accidents de treball i malalties professionals de la Seguretat Social.

ASCEN-ACEDE

Seguidament, la representant de Mutua Universal, Maria Villaplana, ha fet una introducció al Model explicatiu de l’Absentisme Laboral. Villaplana ha exposat els factors que el produeix l’absentisme, com gestionar-lo i prevenir-lo. També ha parlat del presentisme laboral -quan el treballador es veu obligat a anar a la feina sense estar en condicions- com un factor que pot perjudicar tant al treballador com a la productivitat de l’empresa.

Maria Teresa Gilbert, Directora Provincial de l’INSS ha basat el seu discurs en les incidències de les baixes per malalties. Gilbert, ha subratllat que Espanya té uns nivells d’absentisme molt superiors a la resta dels països amb un 35% de baixes irregulars. Encara que a Barcelona s’ha aconseguit reduir un 20% de la IT (incapacitat temporal).
En finalitzar les exposicions s’ha obert el torn de paraula perquè els assistents poguessin exposar els seus dubtes. Joan Vilar, President de l’ACEDE, ha sigut l’encarregat de tancar l’acte.

Desirée Gómez
Àrea de Comunicació