Aquest 29 de juny el Grup TIC de l’ACEDE s’ha reunit amb el Cap de servei de Projectes i Programes de Foment dels Ensenyaments Professionals, Ferran Castrillo, per parlar sobre com les empreses poden influir en el sistema d’ensenyament actual per promoure el talent i fomentar l’emprenedoria.

 

Paco Camarasa, gerent de l’Associació Catalana d’Executius, Directius i Empresaris (ACEDE), Manuel Martos, Gerent de Nutec, i Manel Ovat, Gerent de Atmosphere Cloud Solutions, en representació del Grup TIC de l’ACEDE, s’han reunit al Departament d’Ensenyament amb Ferran Castrillo per conèixer els projectes que s’estan desenvolupant des del departament i com les empreses poden aportar valor i detectar el talent dels futurs professionals.

Segons l’ACEDE, la relació entre empresa i departament d’ensenyament és un factor clau perquè el programa formatiu s’adapti a la demanda del mercat laboral. A més, les empreses han de col•laborar per aportar valor, fomentar l’emprenedoria i captar talent.

ACEDE- D.Ensenyament

D’altra banda, Ferran Castrillo, ha exposat diversos projectes com l’InnovaFP o la formació Dual i ha manifestat que un dels seus objectius principals és “estimular la innovació per fomentar la formació”.

Les dues entitats han acordat portar a terme accions conjuntes. Com a mostra del seu compromís al setembre realitzaran una segona reunió on es definirà el conveni de col•laboració entre l’Associació ACEDE i el Departament d’Ensenyament.

Desirée Gómez
Àrea de comunicació