Dinar-col·loqui a càrrec de Montserrat Nebrera presentant a l’ACEDE, Alternativa de Govern. L’ex diputada del Partit Popular de Catalunya conversa amb empresaris i representants d’alguns dels principals sectors econòmics sobre l’actual situació política de Catalunya.

18 de març del 2010

Barcelona, 17 de març de 2010.- L’advocada i política catalana Montserrat Nebrera ha presentat a l’Associació Catalana d’Executius, Directius i Empresaris Alternativa de Govern, la proposta política mitjançant la qual vol contribuir a canviar el sistema polític actual. Durant el dinar col•loqui, que ha tingut lloc en un hotel cèntric de Barcelona, Nebrera ha exposat el seu punt de vista de l’estat actual de la política catalana, la qual ha deixat en entredit a través d’afirmacions com que “cal netejar el panorama polític de persones que només els interessen els diners”. Així mateix, ha fet la presentació de les propostes que, segons la seva opinió, han d’articular el futur polític de Catalunya.

A grans trets, Nebrera ha explicat als empresaris els tres eixos d´aquest canvi que passen per “un canvi en el sistema electoral”, “un canvi en el sistema i forma de finançament de partits i sindicats”, i per un darrer canvi basat “en la reducció del concepte de subsidiarietat política, reduint així l’Estat a la seva expressió necessària”. Canvis que, d´altra banda, requereixen “reformar la Constitució”. En referència a Alternativa de Govern, la impulsora del projecte ha explicat que “es presentarà a les eleccions sempre i quan hi hagi un moviment social de base que així ho demani”, ja que, tal com ha subratllat, el projecte “no viurà sense un moviment de persones implicades disposades a treballar per canviar les coses i a no fer diners de la política”.

Els gairebé trenta assistents per part de l´ACEDE, entre els quals hi havia representants de petits i mitjans empresaris, representants dels sectors de noves tecnologies, formació, serveis, energies renovables, han intercanviat també amb l´ex-diputada del PP algunes de les inquietuds que planen en el futur econòmic de Catalunya, la solució de les quals és, segons la seva perspectiva “l’excel·lència” que “dins d’un sistema liberal” ve donada –entre d’altres- per una base educativa exigent.