l’ACEDE organitza un esmorzar-col.loqui amb la participació de daniel fernández gonzález, portaveu adjunt del grup socialista (psc) al congrés

23 de juny del 2009


Daniel Fernández, un polític català amb una llarga experiència en el Congrés de Diputats a Madrid, va poder presentar quina és la situació actual que travessen les relacions Catalunya-Madrid en un context en que el finançament autonòmic està a l’ordre del dia.

Un dels objectius principals del col·loqui ha estat dialogar sobre les possibles solucions per millorar les negociacions entre Catalunya i Madrid i fomentar aquells sectors que estan en creixement com les energies renovables i d’altres tan estratègics com és el turisme.

El Sr. Fernández ha parlat de la moderació en enfront dels temes actuals i sobretot pel que fa al finançament. També ha comentat la importància que s’ha de donar a la innovació de les PIMES per tal de desenvolupar la competitivitat del teixit econòmic a Catalunya i a la resta d’Espanya.

Els assistents han proposat i han fet crítiques constructives al convidat en tot allò que afecta el seu sector com per exemple:

• El suport de la Generalitat en projectes econòmics

• El foment del turisme de Catalunya

• La liberalització de diferents sectors i la importància del petit comerç

• La “llei omnibus” aprovada pel Consell

• La reforma de regulació de la seguretat privada