La nostra missió ha estat sempre contribuir a la consolidació de Catalunya com un país pròsper, competitiu i amb institucions econòmiques i socials compromeses amb la realitat que les envolta. Dit en altres paraules: cada pas que hem avançat, l’hem avançat per fer país.

13 de gener del 2010

Malgrat l’ambició del nostre objectiu, però, som molt conscients que res s’aconsegueix sense un treball de fons darrere. Per això apostem per la petita i mitjana empresa, per incentivar la innovació en els sectors estratègics catalans, i, sobretot, per establir ponts de diàleg entre els actors de la societat.

Enguany, volem que aquest pont sigui el fòrum Fem País, una proposta que neix amb la il·lusió de construir un futur socioeconòmic pròsper per a Catalunya.

Aquest nou cicle, que comprendrà els anys 2010 i 2011, es planteja com un punt de trobada on els representants polítics, econòmics i socials alineïn els seus interessos en una mateixa direcció. D’aquesta manera, contribuirem a dissenyar un full de ruta pel desenvolupament de Catalunya.

En aquestes trobades, es treballarà sobre:

1- Els fonaments de la Catalunya del futur

2- Els nous valors després de la crisi

3- El posicionament de Catalunya envers Espanya

4- Com combatre la desafecció de la ciutadania vers els polítics

5- La competitivitat i internacionalització de la PIME catalana

6- Els sectors estratègics de Catalunya

7- La innovació a les empreses

8- L’impuls de plans de creació de treball i formació professional

9- La promoció de prestacions per a treballadors autònoms

10- Les possibilitats de les PIMEs catalanes de participar en concursos públics.

En el cicle hi participaran polítics i personalitats públiques rellevants de la societat que

Treballen per la promoció de Catalunya tant des de dintre del propi territori com des de fora, a Madrid i a Europa.

Cada acte tindrà un funcionament basat en l’intercanvi de coneixements entre els representats que assisteixin als esmorzars o dinars. Serà per tant un debat obert en què l’ACEDE i els seus associats i associades tindran la possibilitat de presentar iniciatives.

Amb la voluntat que el Fòrum Fem País tingui el èxit més gran i difusió possible, encoratgem a tothom a què en formi part i convidem a què ens acompanyin tots aquells i aquelles que creuen en l’objectiu d’aquest nou projecte.

Joan Vilar, President de l’Associació Catalana d’Executius, Directius i Empresaris.