La dinamització del Maresme. Esmorzar-col·loqui amb el Sr. Josep Jo i Munné, Alcalde de Dosrius i President del Consell Comarcal del Maresme

21 de maig del 2009

El Sr. Josep Jo, ha explicat a tots els assistents els temes més importants de l’actualitat econòmica i social que afecten l’àrea del Maresme. Els plantejaments que ha presentat l’Alcalde de Dosrius, han donat especial rellevància als objectius principals del Consell Comarcal del Maresme a curt i llarg termini. Zona dinàmica i atractiva per a invertir.

El Consell Comarcal ja ha posat en marxa el pla territorial metropolità que s’aprovarà demà dia 22 de maig. Aquest pla suposa el trasllat de la línia de RENFE del Maresme cap a l’interior. Un altre objectiu és el projecte de la reforma de la N-2, en el que el govern central ja ha invertit. El Sr. Jo també va assenyalar la repercussió del parc científic Tecnocampus Matarò – Maresme i del centre empresarial Innova Pineda de Mar, que unirà empresa amb tecnologia i recerca i que suposarà un referent per Catalunya.

L’impuls d’un nou model turístic esportiu que canviarà la visió actual del turisme tradicional, va ser un dels altres objectius que es van parlar. A Calella, per exemple, ja s’ha creat un centre de rendiment que acollirà a famílies interessades a practicar la modalitat de triatló a l’àrea del Maresme.

A l’acte hi ha hagut una nombrosa representació d’empreses i associacions de molts dels sectors econòmics de Catalunya: seguretat, lleure, social, alimentació, TIC, neteges, banca, serveis i formació, entre d’altres. Els assistents han proposat i han fet crítiques constructives al convidat en tot allò que afecta el seu sector:

• La morositat de les empreses

• Les ajudes a les diferents empreses

• Jornades laborals pel sector de formació

• Reformes als menjadors escolars

• La preocupació amb el medi ambient

• La contracció pública d’empreses catalanes