LES MESURES DE L’OPOSICIÓ PER SORTIR DE LA CRISI. Esmorzar – col·loqui amb l’Era. Alícia Sánchez Camacho, Presidenta del Partit Popular de Catalunya

05 de febrer del 2009

Barcelona 05/02/2009. L’Associació Catalana d’Executius, Directius i Empresaris, ACEDE, hi ha organitzat un esmorzar-col·loqui amb la Presidenta del Partit Popular de Catalunya, Sra. Alicia Sánchez-Camacho. A l’acte hi han assistit representants d’empreses i associacions de tots els sectors econòmics de Catalunya com turisme i comerç, productors de porcí, formació, noves tecnologies, serveis, organismes autònoms, social, sindicat i mitjans de comunicació. El Sr. Joan Vilar ha obert l’acte situant l’acte dintre del cicle 2009 “Opinem, creem opinió” en què els associats d’ACEDE poden rebre de primera mà el que pensen les diferents personalitats polítiques, sobre l’actualitat i la situació econòmica que ens envolta. La Sra. Alicia Sánchez-Camacho ha començat la seva exposició plantejant les característiques de la crisi econòmica que afecta Catalunya i a la resta del món donant gran rellevància al dèficit públic, el sector financer i la taxa d’atur a Espanya. La Sra. Sánchez-Camacho ha presentat a tots els assistents algunes de les línies del seu partit per la recuperació de l’economia del país reafirmant la necessitat de formar un pacte entre partits per poder sortir amb èxit de les dificultats econòmiques. Mesures com la reforma fiscal per reduir impostos als empresaris, promoció de la formació ocupacional, reforma de l’educació i de la justícia, entre d’altres, són prioritats per la Sra. Sánchez-Camacho com a prioritats. Acabada l’exposició, els assistents de l’acte han pogut presentar a la convidada les seves inquietuds i preguntes més significatives que afecten cadascun dels sectors representats. Pel que fa al sector de seguretat, la Sra. Sánchez-Camacho s’ha compromès a presentar davant del Senat una proposta per reformar la llei 23/1992 de Seguretat privada per tal que es reconegui una autoritat pública al vigilant, que els estrangers també puguin treballar en seguretat i per millorar la situació de competència deslleial que pateix el sector potenciant les empreses catalanes. Referent al sector de formació, la Sra. Sánchez-Camacho reconeix que és necessari potenciar la formació professional en aquests moments perquè dona més sortides d’ocupació i cal que es valorin molt més els certificats professionals del que avui es fa. A més, també s’ha mostrat partidària de reformar el Servei Català d’Ocupació per fer-lo més eficient. A les preguntes dels empresaris del sector de noves tecnologies, la Sra. Sánchez-Camacho s’ha solidaritzat davant la problemàtica que pateixen aquestes empreses de forta competència amb empreses estrangeres i creu que per potenciar aquestes empreses, l’Administració Pública ha de ser la primera a ajudar el seu creixement equipant les instal•lacions amb productes fets a Catalunya.