Avui dia 16 d’octubre entren en vigor les noves mesures que el Govern de la Generalitat ha establert per tal de frenar l’increment del ritme de contagis de Covid-19 que, de forma exponencial, s’ha desenvolupat durant els darrers dies a tot el territori català.

Les principals mesures afecten bars, cafeteries i restaurants que no podran obrir en un període mínim de quinze dies. No obstant això, aquests establiments estan autoritzats a poder oferir a la seva clientela un servei d’entregues a domicili de menjar i altres productes que comercialitzin.
En l’àmbit comercial, el Govern clausura qualsevol activitat que comporti contacte físic, excepte el sector de les perruqueries. En els centres comercials i botigues amb més de 400 metres quadrats serà obligatori l’ús d’un control d’accés, a banda d’una limitació de l’aforament del 30%. Es manté la distància de seguretat d’1,5 metres entre persones i, quan no sigui factible, per les característiques de l’establiment, s’haurà de reduir l’aforament a una sola persona per cada compra.

Entre les restriccions, també hi ha l’obligació de suspendre les activitats de parcs i fires d’atraccions, congressos i convencions. Pel que fa a parcs i jardins infantils s’estableix el requeriment de tancar a les vuit del vespre.

Finalment, es deixa en suspens la prohibició de reunions de més de sis persones, la suspensió de l’activitat presencial a les universitats i la recomanació de promoure el teletreball en totes les empreses en què es pugui desenvolupar aquest mètode de treball.