Aquest 9 de febrer, els grups sectorials de serveis auxiliars, de formació (GEDEFORM) i d’I. Facility Services, s’han reunit amb Camil Ros, Secretari general d’UGT a Catalunya, en un col•loqui organitzat per l’associació ACEDE..

Camil Ros, Secretari general d’UGT a Catalunya, ha protagonitzat l’esmorzar col•loqui organitzat per l’Associació Catalana, d’Executius, Directius i empresaris, presentat pel president de l’associació Joan Vilar.

El tema destacat de la trobada, ha estat la contractació pública, la qual, segons en Camil Ros, encara que representa un 18% del PIB, s’ha utilitzat de manera fraudulenta per realitzar retallades. Ros, manifesta que “s’ha d’aconseguir que l’administració pública sigui generadora de riquesa i qualitat, no de precarietat”, motiu per què s’ha d’incrementar el salari mínim interprofessional i donar més importància a la negociació col•lectiva per generar ocupació de qualitat. A més, les organitzacions que es presenten a concursos públics han de valorar-se en funció de la qualitat del servei que ofereixen, em comptes de si són del tercer sector o mercantil, ja que les segones poden sortir perjudicades, fins i tot, aquelles que ofereixen millors condicions laborals i serveis.

colloqui camoil ros acede

D’altra banda, s’ha qüestionat la formació, que es realitza a través de programes formatius que no han definit ni les necessitats de treball ni formatives, remarcant que tenim unes bases polítiques d’ocupació i formació dels anys noranta que no s’adapten a l’actualitat. També, s’ha criticat la formació dual la qual “s’està pervertint”, perdent la seva finalitat inicial.

Per acabar, han fet menció a la transició de la digitalització, sent indispensable unes polítiques públiques d’acompanyament en el procés de digitalització de les empreses.

Desirée Gómez
Àrea de comunicació